Υλικά
300 γρ. βίδες
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
4 κ.σ. παρμεζάνα
1 κρόκο αβγού
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο για το ταψί
παρμεζάνα για την κρούστα
Για τη σάλτσα
½ φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε πολύ αλ ντέντε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαραίνουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, τον κρόκο και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και μεταφέρουμε εδώ τα ζυμαρικά με το σπανάκι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 20'-25', προσέχοντας να μη μας ξεραθεί η κρούστα.