Υλικά
500 γρ. μακρόστενες σκουρόχρωμες πιπεριές
500 γρ. πατάτες σε μεγάλα κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
5-6 φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες και τις πιπεριές ολόκληρες.
Αλατίζουμε και γυρνώντας συχνά από όλες τις πλευρές ροδίζουμε τις πατάτες.
Σβήνουμε με την ντομάτα και προσθέτουμε το σκόρδο και τη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.