Υλικά
¾ φλιτζ. μαυρομάτικα φασόλια
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μούλτι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλά καρεδάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κ.γλ. δυόσμο ξερό
1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά με το μπαχάρι, το κόλιανδρο, τον δυόσμο, το μπούκοβο και τον πελτέ, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα μαυρομάτικα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μαυρομάτικα.
Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.