Υλικά
•6 μελιτζάνες φλάσκες
•2 μπριζόλες χοιρινές
•1 κρεμμύδι
•1/2 πράσο
•4 σκελίδες σκόρδο
•4 ντομάτες
•2 κουτ. σούπας
•μαϊντανό
•ελαιόλαδο
•αλάτι
•πιπέρι
•ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Τις αλατίζουμε καλά και τις βάζουμε σε καυτό λάδι να τηγανιστούν ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι και να κρυώσουν.
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε να τσιγαριστεί σε ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει το κρέας χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε το κρέας να πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Με ένα κουτάλι ή μαχαίρι αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό κάθε μελιτζάνας ή αν έχουν μαλακώσει αρκετά απλά πιέζουμε τη σάρκα της εσωτερικά για να κάνουμε μια τρύπα.
Γεμίζουμε κάθε μελιτζάνα με το μίγμα του κρέατος και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Παίρνουμε μια ντομάτα και την κόβουμε σε φέτες και βάζουμε μια φέτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα.
Τις υπόλοιπες ντομάτες τις χτυπάμε στο μούλτι, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά.