Υλικά
•2 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο και λίπος
•1 κουταλιά της σούπας λάδι
•1 κουταλιά της σούπας ούζο
•1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
•4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•αλάτι
•πιπέρι
•1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών καθαρισμένες και κομμένες
Υλικά για μαρινάδα
•2 μέτρια γλυκά πορτοκάλια
•2 μέτρια λεμόνια
•1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
•3 κουταλιές χυμό λεμονιού
•1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ή 1/2 ξερό
•2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.
Κόβουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
Τυλίγουμε το χοιρινό σε ρολό πολύ σφιχτά και το δένουμε με σπάγγο.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα σε ένα μπολ και τοποθετούμε εκεί το ρολό του χοιρινού.
Καλύπτουμε με ένα καπάκι και τοποθετούμε το κρέας στο ψυγείο για να μαριναριστεί όλη τη νύχτα.
Την επομένη μέρα, βγάζουμε το χοιρινό από τη μαρινάδα χωρίς να την πετάξουμε.
Αναμιγνύουμε το λάδι, το κονιάκ, το μαϊντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε το χοιρινό στο ταψί που θα το ψήσουμε.
Με το μίγμα που ετοιμάσαμε, αλείφουμε όλο το κρέας και το ψήνουμε ξεσκέπαστο για 1 ώρα σε μέτριο φούρνο.
Κάθε τόσο, περιχύνουμε το κρέας με το ζουμί του.
Μόλις το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε στο ταψί τη μαρινάδα και τις ελιές και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά χωρίς σκέπασμα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει τελείως.
Βγάζουμε από το ταψί το χοιρινό με τις ελιές και μεταφέρουμε το ζουμί σε ένα κατσαρόλι.
Το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε το ρολό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρούμε το σπάγγο και διακοσμούμε γύρω γύρω με τις ελιές.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα.