Υλικά
1 κιλό μυζήθρα φρέσκια
4 αβγά
3 γεμάτες κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο & αλεύρι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη θρυμματίζουμε τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αβγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας: θέλουμε τη ζύμη σφιχτή, γι' αυτό, ανάλογα με την υγρασία του κάθε τυριού, ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά μπόλικο σπορέλαιο, καλύτερα σε βαθιά κατσαρόλα ή κατσαρολάκι και όχι σε τηγάνι.
Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια, τα πιέζουμε ελάχιστα να πλατύνουν, τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν, γυρνώντας τα με δυο πιρούνια από όλες τις πλευρές.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.