Υλικά
1 κιλό πράσινες πιπεριές
1 κιλό ντομάτες
500 γρ. φέτα σπασμένη
200 γρ. μπέικον σε φέτες
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ροδέλες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, μαζί με τις πιπεριές, που θέλουμε λίγο να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε από το λίπος του το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μέτριο ταψάκι στρώνουμε τις μισές πιπεριές, αλατίζουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με μια στρώση φέτα.
Συνεχίζουμε με μια στρώση ντομάτες και μια στρώση μπέικον και μαϊντανό.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές, τον άνηθο, μπέικον και ντομάτα.
Ρίχνουμε το λάδι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες.