Υλικά
800 γρ. φρέσκο σπανάκι
4 μέτριες ντομάτες σε φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αβγά
250 γρ. φέτα σπασμένη
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
150 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελάχιστα τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν λίγο.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Χτυπάμε τα αβγά σε μπολάκι και τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τα ⅔ της κρέμας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί και στρώνουμε στον πάτο το σπανάκι.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε το μίγμα πάνω στο σπανάκι, κρατώντας λίγο για την κρούστα.
Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα από τυριά και κρέμα (στα τυριά αυτοσχεδιάζουμε: αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο, κότατζ, τυρί κρέμα ή μανούρι, αλλά και οποιοδήποτε κίτρινο τυρί).
Ψήνουμε για 35' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα, χωρίς να ξεραθεί.