Υλικά
150 γρ. καρότα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο ή τριμμένο κόλιαντρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
250 ml χλιαρό γάλα
4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Σε ένα τηγάνι τα αλατίζουμε και τα σοτάτουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι και μόλις ενωθούν ρίχνουμε ανακατατεύοντας λίγο λίγο το γάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χτυπώντας τους κρόκους.
Προσθέτουμε το καρότο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μίγμα με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μίγμα στο ειδικό ψηλό πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε για 20'-25' (αν δεν έχουμε το ειδικό ταψάκι για σουφλέ, ντύνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος ένα μεταλλικό μέτριο μπολ για σαλάτα).
Τρώμε το σουφλέ καυτό, από τον φούρνο.