Υλικά
Υλικά για 5 άτομα
1 πακέτο λινγκουίνι
1 κιλό καραβίδες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 2 συσκευασίες κονκασέ περασμένο από το μούλτι
½ ποτηράκι του κρασιού ούζο
1 κ.γλ. ζάχαρη
6-7 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή άνηθο ή φρέσκο βασιλικό)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο.
Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι, για να μην πιτσιλίσει η σάλτσα.
Σε 20' περίπου, όταν θα έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά της ντομάτας, ρίχνουμε τις καραβίδες, τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε για 5'-6', ποτέ παραπάνω, διαφορετικά θα σφίξουν και θα χάσουν τη νοστιμιά τους.
Βράζουμε τα λινγκουίνι, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.