Υλικά
1 πακέτο πένες
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζ. τριμμένο ρεγκάτο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
πιπέρι ή, για περισσότερο χρώμα, ροζ πιπέρια λίγο τριμμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε και το σκόρδο, κομμένο στη μέση, για να το αφαιρέσουμε στη συνέχεια.
Αν όμως το αγαπάτε, μπορείτε να το ψιλοκόψετε και να το αφήσετε στη μακαρονάδα: της ταιριάζει πολύ!
Αφήνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά να κάψει, χωρίς όμως να μαυρίσει, για 1' περίπου.
Ρίχνουμε τις πένες μαζί με το τυρί, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα, έτσι ώστε το βούτυρο να τις καλύψει ωραία και να λιώσει μαστιχωτά το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτουμε το πιπέρι και πάνω σε κάθε πιάτο μοιράζουμε την ντομάτα.
Σερβίροντας τις πένες, θα δείτε ότι το περισσότερο βούτυρο μένει στο τηγάνι.
Για να βγει ελαφριά η μακαρονάδα, μην το βάζετε στο πιάτο.
Με το καλό ανακάτεμα τα μακαρόνια έχουν πάρει όσο βούτυρο τους χρειάζεται για να γυαλίσουν και να νοστιμίσουν.