Follow us

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει “θυμωμένη”. Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον “θυμό” της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο στριφτάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη (ή και 2) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

8 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

2 συσκευασίες κονκασέ ή 3 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κ.γλ. μπούκοβο (ή 1 κ.σ. αν αντέχετε!)

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Δεν τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σε γουοκ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να "πηδάει".

Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το μπούκοβο και την ντομάτα, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.

Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα μαζί με το μισό τυρί και τον μαϊντανό.

Σε δυνατή φωτιά, με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά και να μελώσει η μακαρονάδα.

Σερβίρουμε με επιπλέον τυράκι τριμμένο.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.