Υλικά
1 πακέτο στριφτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη (ή και 2) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 συσκευασίες κονκασέ ή 3 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.γλ. μπούκοβο (ή 1 κ.σ. αν αντέχετε!)
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Δεν τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σε γουοκ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να "πηδάει".
Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μπούκοβο και την ντομάτα, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.
Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα μαζί με το μισό τυρί και τον μαϊντανό.
Σε δυνατή φωτιά, με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά και να μελώσει η μακαρονάδα.
Σερβίρουμε με επιπλέον τυράκι τριμμένο.