Υλικά
¾ του πακέτου χοντρό μακαρόνι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 μεγάλη μελιτζάνα σε κυβάκια
1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
½ φλιτζ. κουκουνάρια
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα κουκουνάρια, μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε την πιπεριά και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να χάσουν λίγο τον όγκο τους.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20', πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια.