Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε μικρά κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 αβγό
1-2 κ.σ. νερό ή κρύο γάλα
λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
Για τη γέμιση
500 γρ. περίπου ψημένη κολοκύθα
2 θηλιές χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτά φετάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 γρ. τυρί κρέμα
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
Η ζύμη αυτή είναι τριφτή, όπως του κουραμπιέ, μην περιμένετε να σας βγει ελαστική.
Την πλάθουμε σε μπάλα.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 20' στο ψυγείο.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και με τη βοήθεια της κάτω τη μεταφέρουμε στην ταρτιέρα.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα ως επάνω στα τοιχώματα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ισιώνουμε το χείλος.
Τρυπάμε παντού τον πάτο με πιρούνι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Βάζουμε την κολοκύθα, μαζί με τη φλούδα της και κομμένη σε φέτες σαν καρπούζι, σε ταψάκι και την ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσει (ψήνοντας την κολοκύθα, αποφεύγουμε το δύσκολο καθάρισμα και επιπλέον βγαίνει πιο γλυκιά και πιο νόστιμη).
Αφαιρούμε το εσωτερικό, στύβουμε να φύγουν τα ζουμάκια και μέχρι να ετοιμάσουμε το λουκάνικο την αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Σοτάρουμε το λουκάνικο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την κολοκύθα με το τυρί κρέμα, τα αβγά, το λουκάνικο και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις κρυώσει αρκετά η γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη (η δόση της κολοκύθας δεν είναι σημαντική: βάλτε "με το μάτι" όση χρειάζεται για να καλυφθεί καλά το μέγεθος της ταρτιέρας).
Ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.