Υλικά
½ πακέτο κανταΐφι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
βούτυρο για το ταψί
Για τη γέμιση
1 διπλό στήθος από κοτόπουλο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο
3 αβγά
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει μαζί με το μίγμα μπαχαρικών, το κρεμμύδι ολόκληρο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε το κανταΐφι στον πάγκο μας και με τα δάχτυλά μας το ξαίνουμε να διαχωριστούν οι ίνες όσο γίνεται περισσότερο.
Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το περιχύνουμε με το βούτυρο.
Συνεχίζουμε να το ξαίνουμε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και απλώνουμε το κανταΐφι προσπαθώντας όσο γίνεται να καλύψουμε τα τοιχώματα.
Πιέζουμε δυνατά με το χέρι μας το κέντρο, να "καθίσει" η βάση.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το κρεμμύδι.
Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κοτόπουλο σε ίνες και προσθέτουμε το βρασμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, τα αβγά και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο κανταΐφι και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.