Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
200 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια
3 μελιτζάνες στρογγυλές σε μεγάλα κυβάκια
2 μελιτζάνες αργίτικες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες ή κέρατο σε ροδέλες
2 κολοκύθια σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 ώριμη ξεφλουδισμένη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια για 2'-3'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του και να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά χωρίς να διαλυθούν.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τη σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά τα τοιχώματα.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή τη σφολιάτα την κρατάμε κρύα στο ψυγείο.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού τον πάτο της σφολιάτας.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπριάμ επάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 45' περίπου στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.