Υλικά
800 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη ή θυμάρι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
3 αβγά
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι ή τη ρίγανη και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για 1' περίπου, μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι από τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε (ταιριάζει ένας συνδυασμός από γλυκά τυριά: γραβιέρα και ένταμ ή γκούντα και κάποιο πικάντικο τυρί, π.χ. κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο).
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, με τις άκρες να προεξέχουν (η σφολιάτα θα βγει πιο τραγανή αν τη βγάλουμε τελευταία στιγμή από το ψυγείο).
Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και τυλίγουμε σε λεπτό κόθρο τις άκρες που προεξέχουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο τυρί.
Ρίχνουμε το μίγμα στην επιφάνεια της πίτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία η επιφάνεια.