Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή 4 χειροποίητα φύλλα
2 κίτρινες πιπεριές σε λεπτές ροδέλες
1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά σε λεπτές φέτες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κίτρινα τριμμένα τυριά
150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Αλατίζουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, διαφορετικά το φύλλο μας δεν θα βγει ποτέ τραγανό! Αυτό ισχύει για κάθε πίτα!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί για πίτες και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας πατσαβουριαστά, αφού λαδώσουμε ξεχωριστά το καθένα.
Αν προτιμήσουμε το σπιτικό φύλλο, θα το κάνουμε σύμφωνα με τη συνταγή της τυρόπιτας στη σελίδα 1.
Σε αυτή την περίπτωση, θα στρώσουμε δύο φύλλα λαδωμένα και πατσαβουριαστά στον πάτο και δύο στην επιφάνεια.
Στη μέση των φύλλων απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (κρούστας ή σπιτικά).
Τυλίγουμε σε κόθρο τα φύλλα που περισσεύουν, λαδώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.