Follow us

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ

Υλικά

1 κιλό μπέιμπι κολοκυθάκια

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

300 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

1 γιαούρτι στραγγιστό ή παραδοσιακό

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. βούτυρο αγελάδος ή γίδινο σε κυβάκια

4 αβγά

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για 10' στο σουρωτήρι σκεπασμένα με ένα βάρος, να στραγγίξουν τα υγρά τους (τα μπέιμπι κολοκυθάκια τα προτιμώ γιατί έχουν ελάχιστα υγρά).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τo μπέικιν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τα κολοκύθια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό, όσο για να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα, για να μη διαλυθεί.

Παίρνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί για πίτα, το λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να κάψει.

Το βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυλό, τον ισιώνουμε και πάνω του μοιράζουμε σε κυβάκια το βούτυρο.

Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Προσοχή! Το μυστικό για να βγει τέλεια αυτή η πίτα είναι η λεπτή στρώση: ρυθμίζουμε λοιπόν το μέγεθος του ταψιού μας έτσι ώστε ο χυλός να μην ξεπερνά το 1 με 1½ εκατοστό!

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.