Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
140 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. αρνίσιο κρέας
300 γρ. ανθότυρο σε μεγάλες μπουκιές
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το φύλλο και το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψιλοκόβουμε το κρέας ή, αν δεν έχουμε έτοιμο μαγειρεμένο, το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό με 1 χοντροκομμένο κρεμμύδι και αλάτι.
Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για πολύ λίγο το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τον άνηθο, το κρέας, το ανθότυρο, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό μεταλλικό ταψί που να χωράει σε λεπτή στρώση τη γέμιση και στρώνουμε πατσαβουριαστά τα μισά φύλλα, γενναιόδωρα λαδωμένα το καθένα χωριστά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης πατσαβουριαστά και λαδωμένα.
Γυρίζουμε σε ωραίο κόθρο ό,τι περισσεύει.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με νερό, για να βγει πιο τραγανό το φύλλο.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα της πίτας.