Υλικά
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
νερό χλιαρό, όσο πάρει
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το σπανάκι
½ κιλό σπανάκι
2 πράσα σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το πράσο και αλατοπίπερο και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.
Φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, το λάδι, αλάτι και νερό.
Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει σε λεπτή στρώση τη γέμιση. Απλώνουμε στη βάση του τα ¾ του χυλού, πάνω του τα χόρτα και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό, αφού πρώτα τον αραιώσουμε με μερικές κουταλιές νερό.
Aν στην επάνω στρώση ο χυλός σάς φανεί λίγος, δεν κάνατε λάθος! Ο χυλός πρέπει να μισοσκεπάζει τα χόρτα, σε πολύ λεπτή στρώση.
Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, μοιράζουμε σε μικρά κυβάκια το βούτυρο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45'.
Προς το τέλος του ψησίματος ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα.