Υλικά
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 αβγά
½ κ.γλ. κανέλα τριμμένη
½ κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια μαζί με το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι.
Υπομονετικά και σε δυνατή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μειώσουν στο ⅓ τον όγκο τους και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.
Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί σε λεπτή στρώση, που να μην ξεπερνά το 1 εκ. ύψος, και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.