Υλικά
1½ κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλιτζ. πολέντα (καλαμποκάλευρο ψημένο)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά
2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ κ.γλ. σόδα
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά τα κολοκύθια, αφού τα αλατίσουμε, μέχρι να απορροφήσουν τα περιττά υγρά τους.
Τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί, τα αβγά, το ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, τη σόδα, πιπέρι, τον δυόσμο και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος βάζουμε και την πολέντα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός (γίνεται και με απλό καλαμποκάλευρο, αλλά η πολέντα, που είναι ψημένο καλαμποκάλευρο, κάνει την πίτα πιο νόστιμη και τραγανή, χωρίς γεύση αλευρίλας).
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό σε λεπτή στρώση που να μην ξεπερνά σε ύψος το 1 εκ., ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.