Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε με το χυμό του ενός λεμονιού και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν (τον χυμό του άλλου λεμονιού τον έχουμε χρησιμοποιήσει όταν τις καθαρίζουμε).
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι και μετά τις αλευρώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν χρώμα κι απ’ τις δυο πλευρές τους τις βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει πάνω του χαρτί κουζίνας.
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.