Υλικά
• 2 κιλά χόρτα (σπανάκι, σέσκουλο, καυκαλήθρες, μυρώνια, και ό,τι άλλο σας αρέσει)
• 1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
• 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 1 κιλό αλεύρι καλαμποκιού
• αλάτι
• πιπέρι
• νερό από τα χόρτα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με μισή κούπα ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τα χόρτα μας αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το καλαμποκίσιο αλεύρι και το ανακατεύουμε με το νερό όπου βράσαμε τα χόρτα (ρίχνουμε σιγά σιγά νερό ώστε να γίνει ένα μείγμα σφιχτό όχι νερουλό) και ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μισή από την μισό κούπα λαδιού που έχουμε.
Σε ένα ταψί αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε με τα χέρια μας λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα του καλαμποκιού σαν χοντρή βάση σε όλο το ταψί.
Βάζουμε τα χορταρικά μας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα καλαμποκιού τα χόρτα μας.
Λαδώνουμε ελαφρά την πίτα και ψήνουμε για 2 ώρα περίπου.