Υλικά
• 1/2 κιλό μύδια
• 4 κουτ. της σούπας λάδι
• 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 750 γρ. ντομάτες
• 3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
• άσπρο πιπέρι
• 1/2 κιλό μακαρόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μύδια.
Τα βράζουμε, τόσο όσο να ανοίξουν όλα τα μύδια. Σε αυτό το διάστημα τα ανακατεύουμε συνέχεια.
Βγάζουμε τα μύδια από τη φωτιά διαχωρίζουμε τα ψαχνά από τα καβούκια τους.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μύδια ή κονσέρβας που είναι καθαρισμένα. Περνάμε τον ζωμό από τα μύδια από ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο να ροδίσουν.
Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τα σβήνουμε με τον ζωμό των μυδιών, το άσπρο κρασί και τον χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε τα ψαχνά των μυδιών, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα ήδη βρασμένα μακαρόνια με τη σάλτσα, έτσι ώστε να μοιραστεί παντού η σάλτσα.
Τα χωρίζουμε σε μερίδες και τα σερβίρουμε.