Υλικά
•1 κιλό σέλινο
•250 γρ. μανιτάρια άσπρα
•1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
•5 σκελίδες σκόρδο
•1 φλ. του καφέ κρασί λευκό ξηρό
•1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
•2 λεμόνια
•πάπρικα καυτερή
•λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια κυβάκια.
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και τα κόβουμε σε φετούλες.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις ροδίσουν ελαφρά ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρασί και τα αφήνουμε να αχνιστούν -ανακατεύοντας συνεχώς- όλα μαζί για δύο τρία λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό, λίγο αλάτι και μπολικη καυτερή πάπρικα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά της ώρας.
Που και που ανακατεύουμε και έχουμε το νου μας στα υγρά. Αν δούμε ότι πάει να στεγνώσει προσθέτουμε ζεστό νερό.
Μόλις περάσουν τα 35 λεπτά, στύβουμε τα λεμόνια, ρίχνουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε το μάτι αφήνοντας τη σούπα με σέλινο και μανιτάρια να βράσει για άλλα 5 λεπτά ώστε να πάρει το άρωμα και την οξύτητα του λεμονιού.