Υλικά
•1 κιλό σπανάκι
•1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
•1/2 κούπα πλιγούρι
•2 κουταλιές πελτέ
•ελαιόλαδο
•αλάτι
•πιπέρι
•πάπρικα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια με τα χέρια μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε και το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και μία κούπα νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι.
Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά προσέχοντας να μη μείνει χωρίς υγρά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα μας σκεπασμένη για λίγα λεπτά ακόμη.
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα σπανακόρυζο χωρίς ρύζι, αλλά με πλιγούρι που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο.