Υλικά
• 8 μέτρια κρεμμύδια κόκκινα
• 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
• 1 κ.σ. πελτέ
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 200 ml λευκό κρασί
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις άκρες τους.
Τα χαράζουμε μέχρι τη μέση, τα ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε τα 3 μεγάλα φύλλα (το υπόλοιπο μέρος το κρεμμυδιού το χρησιμοποιούμε σε άλλα φαγητά).
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με τη γέμιση και τα βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Τα περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μετά βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να ροδίσουν.