Υλικά
• 1 κιλό πράσα χοντροκομμένα
• 4 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• χυμό από 2 λεμόνια
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. φασκόμηλο τριμμένο
• 3 κ.σ. κριθαρένιο παξιμάδι κοπανισμένο
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ με σκέπασμα τα πράσα με τις πατάτες.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το κριθαρένιο παξιμάδι, το πιπέρι και το φασκόμηλο.
Προσθέτουμε το κρασί, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.