Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
4 αυγά
150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας
1 κ.σ. κονκασέ ντομάτας ή μια φρέσκια ντοματούλα ψιλοκομμένη
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σπάμε τα αβγά σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το μίγμα μπαχαρικών.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτουμε τα αβγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το αβγό, αλλά να μείνει ζουμερό, χωρίς να παραμαγειρευτεί.
Ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.