Follow us

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

250 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο ζεστό γάλα

6 αβγά, χώρια οι κρόκοι από το ασπράδι

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αχνίζουμε σκέτο το σπανάκι, σκεπασμένο με το καπάκι.

Όταν απορροφήσει όλα τα υγρά του και χάσει τον όγκο του, το στύβουμε και το ψιλοκόβουμε.

Το αλατίζουμε ελαφρά και το ανακατεύουμε με τον άνηθο.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάτουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στην μπεσαμέλ, αφού την αφήσουμε να κρυώσει αρκετά.

Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με τα μανιτάρια, τα τυριά και το σπανάκι.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον γραβιέρα και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.