Υλικά
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες
¾ του πακέτου φύλλα λαζάνια
3 κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ψιλά καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε μικρά κυβάκια
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή 2 κοφτά κ.γλ. ξερό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
½ λίτρο γάλα
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. κρασί
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
7 κ.σ. αλεύρι
1½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
Μόλις ροδίσουν ελαφρά, σβήνουμε με το 1 ποτηράκι κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον κύβο για τον ζωμό του κοτόπουλου με ½ λίτρο νερό και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το 1 φλιτζ. κρασί και το γάλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα, κρατώντας λίγη για την κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψί περίπου 25x35 εκ. απλώνουμε 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ και πάνω στρώνουμε 1 στρώση λαζάνια.
Ρίχνουμε 2 φλιτζ. από την μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μισό μίγμα κοτόπουλου πάνω στα λαζάνια, στρώνουμε δεύτερη στρώση λαζάνια και πάνω τους απλώνουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα που κρατήσαμε.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα, γύρω στα 35'.