Υλικά
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
200 γρ. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 αβγά, χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια
200 γρ. φέτα σπασμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε σκέτο το σπανάκι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαραθεί (μη βάλετε κατεψυγμένο σπανάκι, δεν έχει την ίδια νοστιμιά).
Αλατίζουμε, αφαιρούμε το καπάκι και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε όλα τα υγρά να εξατμιστούν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, πιπέρι, τους κρόκους των αβγών και τη φέτα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στα λαχανικά.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί ή το σκεύος του σουφλέ και στρώνουμε στη βάση του τις πατάτες, κομμένες σε ροδέλες. Από πάνω απλώνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε για 25'-30' περίπου, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.