Υλικά
600 γραµµ. στήθος κοτόπουλου
λίγο λάδι για το τσιγάρισµα του κοτόπουλου
2 πράσα
2 καρότα
2 κρεµµύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια σέλινο
1 µέτρια πατάτα
2 κουτ. της σούπας ντοµατοπελτέ
1 φλιτζ. λάδι
1 κύβο ζωµό λαχανικών
1 πρέζα πιπέρι
αλάτι όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα βάζουµε 1 φλιτζανάκι λάδι και τσιγαρίζουµε το σκόρδο ψιλοκοµµένο, το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο και το πράσο κοµµένο σε λεπτές ροδέλες.
Όταν µαραθούν ρίχνουµε το καρότο κοµµένο σε µικρούς κύβους, το σέλινο ψιλοκοµµένο και την πατάτα σε µικρούς κύβους, ανακατεύοντας µε ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουµε τον ντοµατοπελτέ και 3 ποτήρια ζεµατιστό νερό στο οποίο θα έχουµε διαλύσει τον κύβο λαχανικών.
Αφήνουµε σε µέτρια φωτιά την σάλτσα και κόβουµε το κοτόπουλο σε κύβους.
Σε ένα τηγανάκι µε λίγο λάδι ζεστό ρίχνουµε τους κύβους του κοτόπουλου και τους τσιγαρίζουµε µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούµε το κοτόπουλο από το λάδι του, το στραγγίζουµε, και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε την σάλτσα.
Προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι (ανάλογα µε το γούστο) και σκεπάζουµε µε το καπάκι την κατσαρόλα.
Αφήνουµε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά και ακολούθως αφαιρούµε το καπάκι και συνεχίζουµε το ψήσιµο µέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για άλλα 30 λεπτά.
Κατά διαστήµατα ανακατεύουµε µε ξύλινο κουτάλι για να µην κολλήσει στον πάτο.