Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κοµµάτια
5-6 πατάτες
1 µεγάλο λεµόνι
2-3 κουτ. της σούπας µουστάρδα
1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο λιωµένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κουτ. της σούπας ρίγανη
αλάτι
άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουµε το κοτόπουλο ή τα κοµµάτια κοτόπουλου στο ταψί.
Κόβουµε τις πατάτες σε µικρά, αλλά χοντρά κοµµάτια και τα απλώνουµε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, έτσι, ώστε να γεµίσει το ταψί µας.
Σε ένα µπολ βάζουµε το λάδι µε τη µουστάρδα και χτυπάµε καλά.
Μόλις το µείγµα µας γίνει οµοιογενές, προσθέτουµε και το µισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάµε λίγο.
Περιχύνουµε αυτό το µείγµα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, έτσι, ώστε να πάει παντού. Δεν ανακατεύουµε τα υλικά µας µέσα στο ταψί.
Κόβουµε το λεµόνι στα τέσσερα και βάζουµε τα κοµµάτια στις τέσσερις γωνίες του ταψιού.
Αλατοπιπερώνουµε το φαγητό µας και βάζουµε και το σκόρδο και τη ρίγανη.
Τέλος, ρίχνουµε το ένα ποτήρι νερό που µας έχει αποµείνει, σιγά σιγά στην µία γωνία του ταψιού.
Ψήνουµε στο φούρνο στους 180 µε 200 C για περίπου µία ώρα.
Τα τελευταία 2-3 λεπτά γυρνάµε το φούρνο στο grill, ώστε να ξεροψηθεί το φαγητό µας.