Υλικά
1 κοτόπουλο σε µερίδες
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν καυτερό
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 µέτριο σκληρό λάχανο
χυµός από δύο λεµόνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι µακρύκοκο για πιλάφι
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουµε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 6-7 λεπτά µε το µισό λαδάκι.
Προσθέτουµε το καγιέν και τη πάπρικα και αφήνουµε 2-3 λεπτά να κοκκινίσει το λάδι.
Βγάζουµε το κοτόπουλο και το αφήνουµε στην άκρη σε άλλο σκεύος.
Κόβουµε το λάχανο σε µεγάλα κοµµάτια αφαιρώντας τα σκληρά κοµµάτια.
Το ρίχνουµε στο σκεύος που είχαµε περάσει το κοτόπουλο, το αφήνουµε να µαραθεί 5-6 λεπτά ανακατεύουµε µε κουτάλα και σβήνουµε µε το χυµό λεµονιού.
Ξαναβάζουµε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουµε περίπου 1 ποτήρι νερό.
Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου. Ενδιάµεσα αλατοπιπερώνουµε.
Τότε προσθέτουµε το ρύζι και αφήνουµε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόµα.
Αδειάζουµε το φαγητό σε ταψί, φροντίζοντας το ρύζι να πάει στο πάτο του ταψιού και από πάνω λάχανο και κοτόπουλο.
Δοκιµάζουµε για αλατοπίπερο και προσθέτουµε το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς στην τελευταία σχάρα µέχρι να πιει όλα τα υγρά του.