Μοσχάρι µε Αρακά
Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.
Υλικά
1 κιλό µοσχάρι
1 κιλό αρακάς
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 µατσάκι άνιθο
3 φρέσκιες ντοµάτες
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουµε το µοσχάρι.
Το βάζουµε στο ταψί.
Τρίβουµε τις ντοµάτες στο τρίφτη.
Προσθέτουµε τη µισή ποσότητα ντοµάτας στο ταψί. Λιώνουµε το βούτυρο και περιχύνουµε το κρέας.
Ψήνουµε σε µέτριο φούρνο έως να µισοψηθεί.
Προσθέτουµε 1-2 φλιτζάνια νερό και την υπόλοιπη ντοµάτα και µόλις βράσουν ρίχνουµε τον αρακά και ανακατεύουµε που και που να µην κολλήσει.
Επίσης...
Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.
Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.
Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.
Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.
Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.
Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.
Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.