Υλικά
10 µέτριες πιπεριές
400 γραµµ. κουσκούς
1/2 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 κουταλιές µαϊντανό ψιλοκοµµένο
500 ml ζωµό βοδινού
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραµµ. χοντροκοπανισµένα αµύγδαλα (χωρίς φλούδα)
200 γραµµ. φέτα
1/2 κουταλάκι κύµινο
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουµε και αδειάζουµε τις πιπεριές από τα σπόρια τους.
Τις βάζουµε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουµε (µε τα καπάκια τους) σε µέτριο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου να µαλακώσουν.
Στο µεταξύ ετοιµάζουµε τη γέµιση. Σοτάρουµε τα κρεµµυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουµε το κουσκούς και το ζωµό βοδινού (ζεστό) και κατεβάζουµε από τη φωτιά.
Ανακατεύουµε µέχρι να πιει τα υγρά του. Δοκιµάζουµε, αν κρατάει ακόµη το κουσκούς προσθέτουµε λίγο (ζεστό) νερό ακόµα και ανακατεύουµε.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουµε λίγο ελαιόλαδο και µόλις ζεσταθεί προσθέτουµε το κύµινο και το σκόρδο.
Μόλις βγάλουν τα αρώµατά τους αφαιρούµε το σκόρδο και προσθέτουµε τον κιµά να καβουρδιστεί.
Αλατοπιπερώνουµε και ρίχνουµε το µαϊντανό.
Προσθέτουµε τα αµύγδαλα και τα φέρνουµε όλα µια δυο βόλτες ακόµα στη φωτιά.
Ενώνουµε τα δύο µίγµατα, προσθέτουµε τη φέτα και γεµίζουµε τις πιπεριές.
Σερβίρονται και ζεστές και κρύες.