Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
4 μικρά κρεμμύδια ξερά και 4 φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
60 γρ. βούτυρο
2-3 κουταλιές ξηρό άσπρο βερμούτ
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 μεγάλος κρόκος αυγού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι, άσπρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
καρδιές μαρουλιού και μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και το σκόρδο και λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο.
Προσθέτετε τις πατάτες και το σέλινο στα κρεμμύδια, ανακατεύετε για λίγα λεπτά και ρίχνετε το βερμούτ.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το ζωμό και τον ρίχνετε στα λαχανικά. Σιγοβράζετε για 15’.
Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, τους ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθούν λίγο και μετά προσθέτετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα.
Τέλος, προσθέτετε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια (χωρίς να αφήσετε τη σούπα να βράσει).
Τη σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με καρδιές μαρουλιού και φυλλαράκια μαϊντανού.