Υλικά
4-5 κολοκυθάκια πράσινα, τρυφερά, µέτρια
2-3 µεγάλα ξερά κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτά φετάκια
10 σκελίδες σκόρδο κοµµένες σε λεπτά φετάκια
1 µεγάλο µάτσο µαϊντανό ψιλοκοµµένο
4-5 ώριµες ντοµάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξύνουµε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουµε σε φέτες ενός εκατοστού. Σε ένα µεγάλο µπολ ψιλοκόβουµε τα κρεµµύδια, το µαϊντανό και το σκόρδο.
Η ντοµάτα µπορεί να µπει µε δύο τρόπους στο φαγητό, ή τριµµένη στο µπλέντερ ή κοµµένη και αυτή σε φέτες σαν το κολοκύθι.
Μόλις ετοιµάσουµε τα υλικά µας παίρνουµε µια κατσαρόλα και ρίχνουµε λίγο λάδι να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος της.
Στη συνέχεια αρχίζουµε το στρώσιµο των υλικών. Πρώτα καλύπτουµε τον πάτο µε τα κολοκυθάκια.
Τα βάζουµε στη σειρά.
Από πάνω ρίχνουµε µια χούφτα από το µείγµα των µυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Η ίδια διαδικασία επαναλαµβάνεται µέχρι να τελειώσουν τα υλικά µας.
Τελειώνουµε ρίχνοντας το υπόλοιπο λάδι. Βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει ο βρασµός (θα ακούσουµε το λάδι που τσιτσιρίζει) θα τη χαµηλώσουµε και θα αφήσουµε το φαγητό να σιγοψηθεί χωρίς να βάλουµε ούτε σταγόνα νερού.