Υλικά
1 µέτριο κοτόπουλο σε µερίδες
3 µαρουλάκια τρυφερά
µισό µατσάκι άνηθο
3-4 φρέσκα κρεµµυδάκια
1 ξερό κρεµµύδι
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
1-2 λεµόνια
Εκτέλεση
Αφαιρούµε τα εξωτερικά φύλλα από τα µαρούλια και κρατάµε τα τρυφερά.
Πλένουµε πολύ καλά και κόβουµε τα φύλλα σε µέτρια κοµµάτια.
Τα ζεµατάµε ελάχιστα σε νερό που βράζει, τα βγάζουµε και τα στραγγίζουµε.
Σοτάρουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου µε το βούτυρο και το λάδι µαζί.
Προσθέτουµε τα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα, και εξακολουθούµε το σοτάρισµα σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουµε λίγο καυτό νερό στο φαγητό, αλάτι και πιπέρι. Βράζουµε για µισή ώρα περίπου το κοτόπουλο.
Προσθέτουµε τα µαρούλια και τον ψιλοκοµµένο άνηθο και συνεχίζουµε το βράσιµο.
Όταν κοτόπουλο και µαρούλια έχουν βράσει, αποσύρουµε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Κάνουµε το αυγολέµονο µε τον τρόπο που ξέρουµε και αυγοκόβουµε το φαγητό.
Αφήνουµε το φαγητό να ηρεµήσει για 5-10 λεπτά και µετά σερβίρουµε.