Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
2 στήθη κοτόπουλου (4 φιλέτα) κομμένα σε μικρές λωρίδες
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κουταλιά σουσάμι (προαιρετικά)
λίγο τζίντζερ (πιπερόριζα), φρεσκοτριμμένo
Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι.
Το αφήνετε σε αυτή τη μαρινάτα για 30’ ή και περισσότερο στο ψυγείο, ανακατεύοντας συχνά.
Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε λωρίδες.
Ζεσταίνετε το λάδι ή το σησαμέλαιο και τηγανίζετε τις πιπεριές για 5’, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 3’.
Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο, αφού το στραγγίσετε από τη μαρινάτα του.
Τηγανίζετε για 5’, μέχρι να πάρει χρώμα.
Διαλύετε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το σουσάμι (προαιρετικά) και το τζίντζερ.
Βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου η κρέμα δέσει.
Ξαναρίχνετε τα λαχανικά και τα ζεσταίνετε για 1’ - 2’. Σερβίρετε τα φαγητό αυτό με ρύζι μπασμάτι.