Υλικά
250 γραµµ. κιµά µοσχαρίσιο
2 πράσα
2 καρότα
2 πατάτες
1 κρεµµύδι ξερό ψιλοκοµµένο
3-4 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
δυόσµο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ελάχιστο αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ αναµιγνύουµε τον κιµά µε τον δυόσµο, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κρεµµύδι.
Κόβουµε σε ροδέλες τα πράσα και τα καρότα και σε τετραγωνάκια τις πατάτες.
Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό να βράζει.
Όσο περιµένουµε πλάθουµε τα γιουβαρλάκια µας, τα αλευρώνουµε και τα αφήνουµε να σταθούν.
Μόλις βράσει το νερό ρίχνουµε αλάτι και τα λαχανικά µας, λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουµε σε δυνατή φωτιά µέχρι να κοχλάσει η σούπα µας.
Προσθέτουµε ένα ένα τα γιουβαρλάκια µας και αφήνουµε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά µέχρι να αρχίσουν να σηκώνονται τα γιουβαρλάκια και να ακολουθούν τον κοχλασµό της σούπας µας.
Στη συνέχεια χαµηλώνουµε τη φωτιά και σε µισή ώρα περίπου σερβίρουµε τη σούπα.