Υλικά
250 γραµµ. κιµά µοσχαρίσιο
250 γραµµ. κιµά αρνίσιο
500 γραµµ. πλιγούρι
2 ψωµάκια
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκοµµένες
2 κουτ. της σούπας µαϊντανό ψιλοκοµµένο
2 µεγάλα ξερά κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
3 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
1 κουτ. του γλυκού πιπέρι κόκκινο
1 κουτ. της σούπας κίµινο
2 κουτ. της σούπας λάδι
50 γραµµ. καρυδόψιχα ψιλοκοµµένη
2 αυγά χτυπηµένα
φρυγανιά
αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε για µια ώρα το πλιγούρι µε τα ψωµάκια.
Σε µια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το 1 κρεµµύδι µέχρι να µαραθεί.
Προσθέτετε τον αρνίσιο κιµά και το κουκουνάρι και συνεχίζετε µέχρι να τραβήξει τα υγρά του ο κιµάς.
Κατεβάζετε το µίγµα από την κατσαρόλα και προσθέτετε τον µαϊντανό, λίγο αλάτι και την καρυδόψιχα.
Ανακατεύετε το πλιγούρι µε το ψωµί, τις πιπεριές, το κρεµµύδι, τον µοσχαρίσιο κιµά, το κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα µυρωδικά και ζυµώνετε πολύ καλά.
Παίρνετε ένα κοµµάτι ζύµης, το πλάθετε και στην µέση κάνετε µια τρύπα µε το δάχτυλο σας, γεµίζετε µε το µίγµα του αρνίσιου κιµά και κλείνετε καλά την ζύµη.
Βάζετε µια κατσαρόλα µε 4 ποτήρια νερό και µόλις βράσει ρίχνετε τους κεφτέδες µέσα για 25 περίπου λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν.
Τέλος, περνάτε τους κεφτέδες από τα αυγά και την φρυγανιά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.