Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
Γέμιση
1/2 φλιτζ. ημίγλυκη σοκολάτα, κομματιασμένη και λιωμένη
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη
1/2 φλιτζ. καραμέλα γάλακτος, με περίβλημα σοκολάτας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζ. μασκαρπόνε
9 μπράουνι κομμένα στρογγυλά, διαμέτρου περίπου 7,5 εκ.
1700 γρ. φρέσκα βατόμουρα, πλυμένα και στεγνωμένα
3/4 φλιτζ. σος σοκολάτας για γαρνίρισμα
Ζάχαρη – άχνη
Μπράουνι
1 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. Bitter σοκολάτα σε κομμάτια
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
5 αβγά
1 κ.σ. βανίλια
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζ. αλεύρι για κέικ
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Παρασκευή
Ανακατεύουμε την κρύα σοκολάτα (όχι παγωμένη), την κρέμα γάλακτος, την καραμέλα γάλακτος και το μασκαρπόνε.
Παγώνουμε για μισή ώρα.
Μπράουνι
Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε μπεν μαρί.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε μαζί τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια, μέχρι να πάρουμε αφράτο μίγμα (5 λεπτά).
Ανακατεύουμε μέσα του τη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε αλάτι, αλεύρια και μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε ελαφρώς τα μίγματα σοκολάτας και αλευριών.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε (περίπου 25-30 λεπτά), μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα.
Σε αυτό το σημείο αν βυθίσουμε στο μπράουνι μια οδοντογλυφίδα, θα βγει με λίγους υγρούς κόκκους.
Αν το μίγμα καλύπτει σαν υγρό την οδοντογλυφίδα, τα ξαναψήνουμε για 2-5 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
«Χτίσιμο»
Ετοιμάζουμε στη σειρά 6 κυλινδρικές φόρμες.
Κόβουμε σε 18 στρογγυλές φέτες τα μπράουνι Αρχίζουμε το στοίβαγμα με την εξής σειρά: 1 φέτα μπράουνι, 1 κ.σ γέμιση σοκολάτας, 1 στρώση βατόμουρα.
Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση και στην κορυφή βάζουμε ένα ακόμη μπράουνι.
Πιέζουμε απαλά αλλά σταθερά προς τα κάτω.
Ρίχνουμε ακόμη 1 κ.σ γέμιση σοκολάτας στην κορυφή και στεφανώνουμε με μια ακόμη στρώση βατόμουρα.
Κρατάμε στο ψυγείο εωσότου σερβίρουμε.
Μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα, βγάζουμε τις στοίβες από το ψυγείο.
Με τη σπάτουλα τις μεταφέρουμε μία μία στα πιάτα.
Αφαιρούμε τις φόρμες, γαρνίρουμε με σος σοκολάτας και μπόλικη άχνη, και συμπληρώνουμε με βατόμουρα.