Υλικά
Υλικά (για 8 τηγανίτες)
Φύλλο
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι σόδα
Γέμιση
150 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και αλεσμένη
100 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 της κούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
Τηγάνισμα
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Μέλι, για να τις περιχύσουμε
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το ανακατεύουμε με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού.
Ζυμώνουμε, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά, μακρόστενα φύλλα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και βάζουμε από 3 κουταλιές πάνω σε κάθε φύλλο, κατά μήκος.
Κλείνουμε το φύλλο σαν κουλούρα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μία μία κουλούρα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με λίγη από τη γέμιση που περίσσεψε.
Αυτές οι τηγανίτες δεν τρώγονται ζεστές.
Μπορούμε να τις τηγανίσουμε μια-δυο μέρες πριν και να τις περιχύσουμε με μέλι λίγο πριν τις σερβίρουμε.
Στη Σαλαμίνα τις φτιάχνουν σαν μεγάλες κουλούρες και συνηθίζουν να τις προσφέρουν στους νεόνυμφους, όταν γυρίσουν από το ταξίδι του μέλιτος.