Follow us

Λάιμ γεμιστά με καρύδα

Ενώ η κούρσα των Όσκαρ πλησιάζει στο φινάλε της κάνουμε στοπ καρέ στο cult symbol της μεξικάvικης ζωγραφικής: στα έργα και τις ημέρες της, στη γεμάτη ηφαιστειακό πάθος ζωή της, στα «λαγουδάκια» που έβγαζε από τη μαρμίτα της. Η Frida Κahlo γίνεται talk of the world, η ταινία «Frida» αποσπά έξι υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο, η πανέμορφη Σάλμα Χάγιεκ ετοιμάζεται να πυρπολήσει την οθόνη με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της. Τι καλύτερη αφορμή για ένα Mexican αποκριάτικο πάρτι, με τις αγαπημένες

Λάιμ γεμιστά με καρύδα

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

16 λάιμ (ή πράσινα λεμόνια)

1 κ.σ.μαγειρική σόδα

570 γρ. ζάχαρη

750 ml νερό

Cocada

190 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

1 καρύδα (ξεφλουδισμένη και τριμμένη στον τρίφτη)

Παρασκευή

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα τοποθετούμε τα λάιμ, τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν τα τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μια νύχτα.

Την επομένη, στραγγίζουμε τα λάιμ, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους.

Τα ξαναβάζουμε στο πήλινο σκεύος, τα σκεπάζουμε με νερό και τα κλείνουμε με σφιχτά εφαρμοσμένο ύφασμα.

Τα αφήνουμε μια μέρα και την επομένη χύνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με φρέσκο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν τα λάιμ.

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό, προσθέτουμε τα λάιμ και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να πήξει αρκετά το σιρόπι.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν όλη τη νύχτα.

Τα σερβίρουμε, βγάζοντας τα λάιμ από το σιρόπι και γεμίζοντάς τα με την cocada.

Cocada
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την καρύδα, την ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουμε πυκνό μίγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.