Follow us

Κυδωνόπαστο με κρέμα τυριού

Ενώ η κούρσα των Όσκαρ πλησιάζει στο φινάλε της κάνουμε στοπ καρέ στο cult symbol της μεξικάvικης ζωγραφικής: στα έργα και τις ημέρες της, στη γεμάτη ηφαιστειακό πάθος ζωή της, στα «λαγουδάκια» που έβγαζε από τη μαρμίτα της. Η Frida Κahlo γίνεται talk of the world, η ταινία «Frida» αποσπά έξι υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο, η πανέμορφη Σάλμα Χάγιεκ ετοιμάζεται να πυρπολήσει την οθόνη με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της. Τι καλύτερη αφορμή για ένα Mexican αποκριάτικο πάρτι, με τις αγαπημένες

Κυδωνόπαστο με κρέμα τυριού

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

1 κιλό κυδώνια

850 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

Τυρί Φιλαδέλφεια ή Κατίκι

Παρασκευή

Ξεπλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και έπειτα, ενώ είναι ακόμη χλιαρό, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ.

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να δείξει 115°C (ή μέχρι του σημείου που, αν ρίξουμε λίγο σιρόπι σε κρύο νερό, να δούμε να σχηματίζεται μια μαλακή σφαίρα).

Προσθέτουμε τότε τον πουρέ του κυδωνιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάζουμε το μίγμα σε φορμάκια και το αφήνουμε για 4 μέρες.

Ξεφορμάρουμε τότε το κυδωνόπαστο και, αν είναι δυνατόν, το ξεραίνουμε στον ήλιο.

Το σερβίρουμε με τυρί Φιλαδέλφεια ή Κατίκι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.