Υλικά
Υλικά
270 γρ. κουβερτούρα extra bitter Valrhona
170 γρ. ελαιόλαδο Καλαμάτας Gaea
8 μεγάλα αβγά
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
Παρασκευή
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπενμαρί και προσθέτουμε το λάδι και το ποτό.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσο στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι σε μαρέγκα και ενώνουμε με το μίγμα σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και διατηρούμε τη μους στο ψυγείο.